© SD

Dader vluchtmisdrijf Winterland hoopt op strafvermindering: “Hij drinkt geen druppel alcohol meer”

In de Hasseltse rechtbank is donderdag het hoger beroep behandeld van Diepenbekenaar E. L. die op 6 januari drie personen van de weg maaide ter hoogte van Winterland in Hasselt. De vijftiger negeerde de klap en reed gewoon verder richting café in de stationsbuurt. Het kwam hem in april op 18 maanden cel, waarvan zes met uitstel, te staan. Zijn advocate, Vanessa Penninger, vraagt nu om een voorwaardelijke straf.

GeHo

Twee personen raakten zwaargewond bij het ongeval. “Ik hoorde een klap, remde even en dacht dat het niets was”, verklaarde de 57-jarige man. “Meneer, uw voorruit was verbrijzeld”, pareerde de rechter donderdag. De Diepenbekenaar drukte donderdag zijn spijt ook nog eens uit. “Ik wou dat het nooit gebeurd was. Kon ik de tijd maar terugdraaien”, zuchtte de betichte.

© Tom Palmaers

Volgens zijn advocate raakte de man geen druppel alcohol meer aan sinds die bewuste zes januari. E. L zat enkele maanden in de gevangenis, kwam vrij onder elektronisch toezicht en is sinds enkele maanden onder voorwaarden zijn enkelband kwijt. “Mijn cliënt heeft zich goed herpakt. Zijn leven staat terug op de rails en hij is sinds kort weer aan het werk bij zijn vroegere werkgever. En ja, daar gaat hij met de fiets naartoe”, aldus Vanessa Penninger. Ze vroeg om E. L. een straf met voorwaarden op te leggen en om hem terug voor de rechtbank te laten verschijnen wanneer hij ze niet naleeft. De politierechter verklaarde in april de man ook ongeschikt om nog een wagen te besturen. Penninger opperde om dat niet langer uit te spreken.

Vonnis op 15 november.

LEES OOK: “Nooit rijd ik nog met de auto”