© hbvl

Vrouw en dochter ontsnappen bij toeval aan nachtelijke brand

In de Jacoletstraat in Leopoldsburg heeft een elektrische verwarming zondagnacht rond 1.45 uur vuur gevat. Er was vooral veel rookontwikkeling. Bewoonster Magda Aerts en haar dochter werden preventief naar het ziekenhuis overgebracht.

Zahra BOUFKER

“Ik lag te slapen toen ik werd gewekt door een luidruchtige passant in onze straat. Iemand van het appartementsgebouw verwittigde de politie hiervan. Zij waren snel ter plaatse. Toevallig zag ik zo rook in de living en ik voelde dat ik een droge mond kreeg. Maar ik wist niet wat er aan de hand was. Mijn dochter en ik bleven maar hoesten. Ik vroeg de politie dan ook of ze eens konden komen kijken in mijn appartement vanwaar die rook juist kwam. Zij verwittigden de brandweer nadat ze hadden opgemerkt dat er rook uit mijn elektrische verwarming kwam", aldus Aerts.

"Ik besefte het niet onmiddellijk maar door dat nachtlawaai en dankzij de politie is hier erger voorkomen. Ik heb het appartement nog niet zo lang geleden gekocht en ben het nog aan het renoveren. Daarom heeft de verwarming heel lang stilgelegen. Nu bleek dat de verwarming oververhit was geraakt, waardoor er al delen waren verbrand en gesmolten. Ik ben wel opgelucht dat we er snel bij waren want het anders kunnen aflopen."

De brandweer kwam ter plaatse en koppelde de twee elektrische verwarmingen af.