Mee in één minuut: cold case na 17 jaar opgelost, jobs in gevaar door Brexit en Vertenten is vrij

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

eeve

De vakbonden bij Bpost roepen de werknemers op om de spontane acties die de voorbije dagen op werden gehouden, stop te zetten: “Geef ons tijd en ruimte om te onderhandelen.”

De man die al anderhalve maand in de cel zit als verdachte voor de dubbele moord op een studentenkot in Kortrijk, beweert nu dat hij onschuldig is.

Ruim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk, telg van de bekende Nederlandse horecafamilie, spoorloos verdween, is het mysterie rond haar vermissing opgelost. Haar dode lichaam werd in een Belgisch graf aangetroffen.

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten: de scheidsrechter die betrokken is in operatie 'Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden.

Geert Bourgeois heeft samen met minister van Economie Philippe Muyters een actieplan uitgewerkt voor een eventuele ‘no deal’. “Een Brexit zonder akkoord brengt 28.000 Vlaamse jobs in gevaar”, zei de Vlaamse minister-president vrijdag.

Infrabel sleept vijf bedrijven, waaronder Siemens, voor de rechtbank. De bedrijven maakten illegale prijsafspraken met elkaar voor de bouw van tractiestations langs het spoor, waardoor de spoorweginfrastructuurbeheerder tussen de 4 à 6 miljoen euro te veel betaalde

In Sint-Niklaas is een dief aan de haal gegaan met een Gibson Custom Shop Byrdland-gitaar, ook wel de ‘duurste gitaar van België’ genoemd. "Wie weet wie de dader is, kan rekenen op een mooie beloning", aldus muziekwinkel Keymusic.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!