Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Vakbonden voorspellen “stakingsgolf”: welke hinder moet u vandaag verwachten?

Vandaag organiseren de vakbonden een nationale actiedag. Onvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht zullen tot een “stakingsgolf” leiden die over het land rolt, zo maken de bonden zich sterk. Een overzicht van de hinder die dat met zich zal meebrengen.

123 reacties

  • Eric Couwels

    5 jaar geleden
    Blijf maar lidgeld betalen aan de "hoeren van het patronaat"! . Stakingen die ons enkel het leven zuur maken. KMO's krijgen ze niet zot... De vakbonden hebben met hun onderhandelingen over het eenheidsstatuut verkregen dat de opzegperiodes voor bedienden werden ingekort, gehalvereerd (!) zonder dat daar iets tegenover stond. Proficiat losers !
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    waarom steunen ze de gele hesjes iet tegen de absurd hoge extra taksen op brandstoffen? De meesten moeten toch met eigen wagen naar het werk of vertegenwoordigen de vakbonden vooral mensen met firmawagens en/of beroepsdoppers die geen naft moeten kopen om te kunnen gaan werken?
  • Thomas Segers

    5 jaar geleden
    Jammer dat de nmbs niet mee doet want ik had nog wel eens zin in een stakingsdagje :-)
  • NOEL CLAES

    5 jaar geleden
    Waarom doet de vakbond nog altijd het tegenovergestelde van hetgene wat de mens vraagt, men vraagt niet meer loon, men vraagt dat men normaal kan werken, geen overbelastingen meer, geen opgejaagheid meer, tegenwoordig zijn de mensen MODERNE SLAVEN....
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    den eerste die mij belet om te gaan werken door mij op de openbare weg te blokkeren zal de gevolgen zeer snel kennen. Ik heb een grondwettelijk recht op arbeid, stakers hebben het wettelijk recht om niet te werken doch blokkeren is steeds onwettelijk! Waarom grijpt de politie niet in?