© AP

Ondanks gezondheidsproblemen toch op de cover van ‘Vogue’: “vereerde” Céline Dion (56) schittert als vanouds

She’s back.” Het modeblad Vogue pakt deze maand uit met een bijzondere gast op de cover: de 56-jarige Céline Dion schittert er als vanouds. Ondanks de gezondheidsproblemen die haar plagen. “Ik ben vereerd”, zegt ze.

gjs

Eind 2022 pakte Céline Dion nog uit met slecht nieuws. Ze leed aan stiff-person-syndroom (SPS), een zeldzame neurologische aandoening waardoor patiënten last krijgen van stijfheid in het hele lichaam en pijnlijke spasmen in de spieren. Het was op dat moment al moeilijk te voorspellen hoe alles zou evolueren. Begin februari van dit jaar verscheen zij tot ieders verrassing nog op het podium tijdens de Grammy’s, waar ze een staande ovatie kreeg van de hele zaal. Een ontroerend moment.

LEES OOK. Emotionele Céline Dion verrast met haar aanwezigheid op de Grammy’s nadat ze al maanden niet meer gezien werd wegens gezondheidsproblemen

En kijk, nu staat Dion zelfs te schitteren op de cover van het magazine Vogue. In het interview vertelt ze dat ze met haar aandoening moet leren leven. “Ik heb de ziekte niet verslagen”, zegt ze. “Ze zit in mij en ze zal daar blijven. Ik hoop dat we een mirakel zullen vinden, een manier om het te genezen dankzij de wetenschap, maar nu moet ik ermee leren leven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elke week bestaat voor Dion, vooral bekend van hits als My heart will go on en It’s all coming back to me now, uit vijf dagen van intensieve “atletische, fysieke en vocale therapie”. “Ofwel train ik als een atleet en werk ik superhard, ofwel geef ik het op en is het voorbij. Dan zou ik thuisblijven, naar mijn liedjes luisteren en voor de spiegel voor mezelf zingen. Maar ik wil de beste versie van mezelf zijn die ik kan zijn.”

Aan het eind van het interview zegt ze “vereerd” te zijn dat ze gevraagd is voor de cover van het modeblad. “Ik zag er beter uit en was gezonder op mijn dertigste”, zegt ze nog. “Maar toen werd ik hier niet voor gevraagd. Ik ben dan ook heel fier dat ik op mijn 55ste wel gevraagd wordt om mijn schoonheid te etaleren. Ik ben vandaag een vrouw die zich sterk voelt en positief is over de toekomst. Dag per dag.”

© Carlo Verfaille

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER