© Joren De Weerdt

Sonneheem ontvangt centen

Bij Chiro Jong Leven in Nijlen zijn ze blij met de toegekende Vlaamse subsidie. Op die manier kan de buitenaanleg van de nieuwbouw verder afgewerkt worden.

Bert Provoost

Het Chirolokaal Sonneheem is een erkend jeugdverblijf. De nieuwbouw werd gerealiseerd met Vlaamse steun en nu volgt nog een mooi extraatje van 23.000 euro. “Dat is voor ons een heel belangrijk bedrag. Onze spaarcentjes zijn op na de financiering van ons bouwproject. Er moesten nog zaken gerealiseerd worden aan de buitenaanleg en dat kan mede dankzij die subsidie nu effectief gebeuren”, zegt verantwoordelijke Bart Gyzels.

In totaal wordt er door de minister een half miljoen euro in Vlaamse jeugdverblijven gepompt. “Het geld wordt gebruikt voor duurzaamheidsprojecten, renovatiewerken, aanpassingen in de infrastructuur voor mindervaliden en de grondige vernieuwing van enkele vakantiehuizen. Vlaanderen dekt voor onderstaande projecten tot maximum veertig procent van de totaal subsidieerbare kost”, zegt woordvoerder Jeroen Tiebout, die werkt voor het kabinet van minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA).

Concreet voor Nijlen is de subsidie bedoeld om het heem en de weg erheen toegankelijk te maken. “Er liggen nu tijdelijke kiezelsteentjes, maar het pad richting openbare weg moet beklinkerd worden. Op die manier kunnen mensen in een rolstoel tot bij ons geraken”, legt Gyzels uit.

De parking voor mindervalide personen, die al is aangelegd, wordt ook gefinancierd. Er wordt ook geïnvesteerd in meer kindvriendelijkheid. Zo wordt er een omheining geplaatst om het veiligheidsgevoel voor de kinderen te vergroten, de putten rondom het terrein worden gedicht en de berken en elzen die een allergische reactie kunnen opwekken worden gerooid. Een aannemer is momenteel ook bezig om het grasplein op te hogen, zodat het opnieuw ingezaaid kan worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER