© Fotomontage GVA

Dochter (16) van bekende Silicon Valley-miljardairs teruggevonden, “volwassen vriend” opgepakt

In San Francisco is de vermiste 16-jarige dochter van twee bekende miljardairs zaterdagavond teruggevonden. Dat melden Amerikaanse media.

jvh
Bron: De Telegraaf

Mint Butterfield verdween vorige zondag uit de woning van haar moeder, die haar maandag als vermist opgaf. Voor de politie kwam de vermissing van het meisje niet als een verrassing: Butterfield wordt gezien als een ‘probleemkind’, met een verleden van verslavingsproblemen. Daarom werd er ook vanuit gegaan dat het meisje zich in het Tenderloin-district bevond. Dat is een berucht gebied vanwege het hoge misdaadcijfer en grootschalige daklozenprobleem.

Het meisje werd zaterdagavond aangetroffen in een bestelwagen in het Tenderloin-district. Volgens de lokale politie zou Mint ongedeerd zijn aangetroffen en had ze het huis vrijwillig verlaten. Butterfield zat samen met een 26-jarige man in het busje. Christopher ‘Kio’ Dizefalo, die door de politie wordt omschreven als “een volwassen vriend” van het slachtoffer, werd aangehouden en aangeklaagd wegens ontvoering.

Butterfield is de dochter van Stewart Butterfield en Caterina Fake. Die twee richtten in 2004 het fotoplatform Flickr op, dat in 2005 werd verkocht aan Yahoo. Butterfield richtte later ook berichtendienst Slack op, dat in 2021 werd verkocht voor 28 miljard dollar (zo’n 26,1 miljard euro).

De ouders van Mint bedanken iedereen die heeft geholpen met de zoektocht. “Onze oprechte dank gaat uit naar alle familie, vrienden en vrijwilligers die tips hebben doorgegeven en deze redding mogelijk hebben gemaakt”, lezen we in een verklaring. “We willen vooral de doorgewinterde politieagenten bedanken die de zeer reële dreiging begrijpen, van daders die de drugs als lokaas gebruiken om tieners te strikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER