© BELGA

© BELGA

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zo ziet het “Smurfenvliegtuig” van Brussels Airlines er uit

Grote Smurf en andere blauwe wezens sieren vanaf vandaag de Belgian Icon Airbus A320 van Brussels Airlines. Het design komt van de Italiaanse studente Marta Mascellani.

km, ddb

Brussels Airlines neemt sinds enkele jaren de rol op van ambassadeur voor ons land in het luchtruim. Zo worden passagiers tijdens hun vlucht helemaal ondergedompeld in de Belgische cultuur: van pralines, bieren en menu’s van Belgische sterrenchefs tot een cabin crew in een uitsluitend Belgisch uniform.

De ‘belgitude’ gaat echter verder dan dat. Zo pronken Kuifje, Magritte, de Rode Duivels en Tomorrowland als Belgian Icon op vier Airbus vliegtuigen. Vanaf vandaag krijgen ze het gezelschap van De Smurfen.

Het nieuwe design is afkomstig van de Italiaanse studente Marta Mascellani en werd gekozen aan de hand van een tekenwedstrijd. Een jury, waarin onder anderen olympisch kampioene Olivia Borlée, ceo en artistiek directeur van Bozar Paul Dujardin, Belgian Star Chef Yves Mattagne en muzikant Netsky zetelden, kozen twee finalisten. ‘The Smurfs’ van Marta Mascellani en ‘Art Nouveau/Victor Horta’ van Ahmet Sefer. Het grote publiek kreeg de beslissende stem en zij stuurden de Smurfen het luchtruim in.

Met ‘The Smurfs’ wordt de lijn van een geslaagd huwelijk tussen de luchthaven van Zaventem en de blauwe stripfiguren doorgetrokken. De voorbije jaren tekenden Moppersmurf, Brilsmurf en hun blauwe vriendjes al een paar keer present om passagiers te verwelkomen. Vanaf vandaag stijgen ze ook effectief mee op met de Airbus van Brussels Airlines.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER