Onbekenden gieten jerrycan benzine leeg en steken restaurant en wagen in brand: eerder werd al kogel afgevuurd op pand

Zowel het restaurant als een voertuig brandden helemaal uit.© Brandweer Brussel

Sint-Gillis -

Bij een aangestoken brand afgelopen nacht in de Argonnestraat in Sint-Gillis is een Kameroens restaurant uitgebrand. Een getuige zag hoe onbekenden een jerrycan benzine leeggoten en alles in brand staken. De feiten gebeurden om 5 uur dinsdagochtend.

Twee onbekenden arriveerden met een scooter en hadden een jerrycan benzine bij zich. Ze goten de inhoud leeg en staken het restaurant, bekend om zijn Kameroense specialiteiten, in brand. Even verderop overgoten ze nog een Volkswagen Polo en staken ook die in de fik. Zowel het restaurant als de auto brandden helemaal uit.

De brandweer kwam ter plekke. Gelukkig was er op het moment van de feiten niemand aanwezig in het restaurant en zijn er dus geen gewonden. De auto is geen eigendom van de restauranthouder, maar hoort toe aan iemand die vijftig meter verderop verbleef.

Evacuatie

De bewoners van de appartementen boven het restaurant konden zichzelf op tijd in veiligheid kunnen brengen en mochten na een ventilatie en CO-controle terugkeren naar hun woning. De nutsaansluitingen van het restaurant werden afgesloten. De politiezone Brussel-Zuid stelde tijdens de bluswerken een veiligheidsperimeter in en leidde ook de evacuatie van de bewoners in goede banen.

Waarom het restaurant geviseerd werd, is onduidelijk. De politie sluit niet uit dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat, maar volgens wat er in de buurt gezegd wordt zou de familie geen uitstaan hebben met de drugswereld. Eerder die nacht had een onbekende – mogelijk dezelfde als één van de twee brandstichters – een kogel afgevuurd op het restaurant.

De daders van de schietpartij en de brandstichting zijn spoorloos. Het parket is een onderzoek gestart.  (cds/dbg/cvh)

© Brandweer Brussel

© Brandweer Brussel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen