De Wever over Visagate: “Vreselijk als dit waar is, maar trots dat die mensen zijn gered”

In de marge van de persconferentie rond het toetreden van Michael Freilich tot de N-VA had Bart De Wever nog even tijd om te spreken over het zogenaamde “Visagate”. Mechels N-VA gemeenteraadslid Melikan Kucam werd vorige week aangehouden in een onderzoek rond mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing.

Kucam zou via tussenpersonen forse bedragen hebben ontvangen om mensen vanuit Syrië via humanitaire visa naar ons land te brengen. De Wever zegt dat hij na de beschuldigingen aan het adres van Melikam Kucam nog geen contact had met Kucam. “Als die beschuldigingen kloppen, is dat vreselijk, maar ik ben trots dat een aantal Syrische Christenen gered zijn uit de klauwen van IS. Er werden mensen verbrand in kerken, in seksslavernij gedwongen, onthoofd, … Ik ben trots dat we die humanitaire reddingsoperaties hebben opgezet.”

Andere partijen roepen op om voor dergelijke humanitaire operaties hulp in te roepen van NGO’s, maar ook dat geeft geen zekerheden aldus De Wever: “Kijk wat bij UNAID of Oxfam is gebeurd, er zitten altijd rotte appels in de mand.” Kucam zelf ontkent bij monde van zijn advocaat Frank Coel de feiten ten stelligste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER