Late aansluitingstreffer van Annys brengt geen zoden aan de dijk voor Westerlo

KVC Westerlo wilde zaterdagavond tegen Cercle Brugge de goede prestatie van de vorige speeldag tegen OH Leuven voortzetten. Ondanks een late aansluitingstreffer van Annys konden de Kemphanen geen punt(en) thuishouden tegen de Bruggelingen.

Geert Fierens

Slecht nieuws voor Westerlo bij de opwarming. Jens Naessens viel uit en werd vervangen door Osaguona.

De eerste tien minuten van de partij waren om te smullen. Drie minuten ver en de bal stak al tegen het net. Een fraaie voorzet van Christensen werd door, jawel, Osaguona knap ingekopt. Een droomstart voor de Kemphanen maar lang zou de pret niet duren. Mercier vuurde vijf minuten later hard op doel, Van Hout weerde af en in de rebound schoot Mercier de gelijkmaker binnen. Eén minuut later en het stond 1-2, mooie actie van Tormin en na een lage knal mocht Van Hout het leer een tweede keer uit zijn net vissen. Maar dan hadden we het eigenlijk gehad voor de eerste helft. Cercle was het meest aan de bal, Westerlo zocht naar kansen maar die kwamen er niet. En zo ging Cercle Bruggen rusten met een kleine voorsprong.

In de tweede helft liep Cercle uit tot 1-3. Een corner voor Westerlo, maar Cercle profiteerde en scoorde aan de andere kant. In een spannende slotfase maakte Annys er knap 2-3 van. In blessuretijd kwam Westerlo niet meer aan een kans.

Cercle gaat met een goed gevoel de winterstop in. Na de zege vorige week in Roeselare pakt het nu de volle buit in Westerlo. Het naderrt in de tweede periode tot op één punt van leider Lierse. Voor Bob Peeters is het eerste verlies als coach van Westerlo een feit.

Eindstand. WESTERLO 2 - 3 CERCLE BRUGGE