De gevangenis van Brugge.© Belga

Gevangene ontkent dat hij celgenoot wekenlang verkrachtte: “Hij smeerde zelf mijn sperma uit in zijn gezicht”

Brugge/Middelkerke -

Een 21-jarige Marokkaan ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij zijn celgenoot herhaaldelijk verkrachtte tijdens een medische isolatie. Nochtans bleek bij onderzoek dat het slachtoffer zijn sperma op het gezicht had. Maar daar had Zohir K. een opvallende uitleg voor.

Arne Franck

Op 25 maart kreeg Zohir K. vijf jaar effectieve celstraf omdat hij zijn celgenoot twee weken lang vernederde, sloeg en verkrachtte tijdens een medische isolatie na een positieve coronatest. Het slachtoffer, een Middelkerkenaar, moest de celvloer poetsen, terwijl K. er sigaretten op uitduwde. Hij moest ook drugs en andere goederen voor hem kopen. “De rug van het slachtoffer zat bont en blauw door vuistslagen”, aldus de procureur.

Toen K. vernam dat zijn celgenoot vastzat voor zedenfeiten, begon hij hem volgens de procureur te verkrachten. “Zijn sperma werd aangetroffen in het gezicht van het slachtoffer”, stelde hij. “Het misbruik vond telkens ’s nachts plaats of na sluiting van de cellen.”

Tijdens zijn verhoor ontkende K. het seksueel misbruik met klem. “Als moslim is dit niet toegelaten”, stelde hij. “Ik sloeg hem wel omdat hij de cel vuil maakte en scheten liet terwijl ik at.” Voor zijn proces in maart kwam K. evenwel niet opdagen. Hij werd toen bij verstek berecht en de rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Na zijn arrestatie tekende K. verzet aan, waardoor hij maandag een nieuw proces kreeg. Daar herhaalde hij dat hij zijn celgenoot enkel sloeg. Hoe zijn sperma dan in het gezicht van het slachtoffer terechtkwam? “Mijn cliënt masturbeerde af en toe”, pleitte de advocaat van K. “Zijn celgenoot moet de gebruikte zakdoekjes uit de vuilnisbak gehaald hebben en uitgesmeerd in zijn gezicht.”

De uitspraak volgt op 10 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer