© AP

Amerikaanse regionale bank gaat over de kop

De regionale Amerikaanse bank Republic First Bank is opgedoekt door de toezichthouder. Het overheidsagentschap dat banktegoeden garandeert sloot de bank, waarna sector- en regiogenoot Fulton Bank de meeste deposito’s en activa opkocht.

lto
Bron: BELGA

Met Republic First Bank, die werkte onder het uithangbord Republic Bank, is opnieuw een kleinere bankspeler in de VS ten onder gegaan aan de hoge rente. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) liet vrijdagavond weten dat de 32 kantoren in New Jersey, Pennsylvania en New York vandaag/zaterdag opnieuw de deuren openen als filialen van Fulton Bank.

Republic First Bank was eind januari goed voor zowat 6 miljard dollar aan activa en 4 miljard dollar deposito’s. De bank met zetel in Philadelphia (Pennsylvania) ging ten onder omdat de fors gestegen rente leidde tot verliezen op leningen en financiële producten. Vorig jaar gingen hierdoor Silicon Valley Bank, Signature Bank en First Republic - niet te verwarren met Republic First Bank - ten onder.

FDIC had vorig jaar al eens een koper gezocht voor Republic First Bank, maar schortte die procedure op nadat een bank een akkoord bereikt had met investeerders over een injectie van 35 miljoen dollar cash. Maar die deal, die zorgen van de aandeelhouders over de stabiliteit van de bank moet wegmasseren, viel eerder dit jaar in duigen. FDIC herstartte daarop het verkoopproces.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER