Sfeerbeeld van de editie 2023.© Hugo Gerstmans

Er komt geen sleet op Wijnegem Zapt

Wijengem -

Wijnegem Zapt vindt plaats op dinsdagavond 30 april 2024. Een aantal nieuwe, jonge en enthousiaste bestuursleden zetten mee hun schouders onder deze editie.

Deze 23ste editie van de muzikale kroegentocht door de kanaalgemeente gaat van start om 19u30 met een openingsoptreden van Guitar is a DJ in de tuin van ‘t Gasthuis. “De heren van Guitar is a DJ hebben twee grote passies: klassieke gitaren en dance muziek”, vertelt medeorganisator Dorien Marijnissen.

© Hugo Gerstmans

“Deze uitersten verenigen lijkt haast ondenkbaar, maar toch is dat exact wat dit trio doet. Hun getokkel op de snaren, gecombineerd met dreunende beats levert een verrassend dansbare combo op waarbij stilzitten geen optie meer is.”

Daarna zappen de bezoekers van café naar café met het programmaboekje bij de hand. De kroegentocht is verdeeld in drie “ets zodat iedereen drie volledige optredens kan bijwonen op de ganse avond. Of je kan natuurlijk naar believen “zappen” van het ene podium naar het andere. De optredens duren telkens ene uurtje en starten om 21, 22.30 en 24u.

© Hugo Gerstmans

“Met een tiental podia proberen we een ruim aanbod te bieden van verschillende muziekgenres aan alle muziekliefhebbers van de gemeente, maar ook daarbuiten”, aldus Marijnissen. “We verwelkomen ‘t Ondiep als nieuwe locatie. The Sweepers, serveren daar een afwisselend menu dat bestaat uit bekende maar ook minder bekende rock covers, op een bedje van degelijk drum- en snarenwerk en afgewerkt met pittige, stevige zang.”

Wijnegem Zapt zoekt nog een aantal duo’s die in één van de deelnemende cafés aan de inkom willen zitten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Wijnegem Zapt.

“Tot slot raden we aan voldoende cash geld te voorzien”, aldus nog de organisatie. “Een aantal locaties aanvaarden enkel cash geld om het op de avond zelf vlotter te laten verlopen.”(jaa)

www.wijnegemzapt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners