© AP

Prins William herneemt officiële activiteiten na kankerdiagnose van Kate

De Britse kroonprins William heeft donderdag zijn officiële taken hervat met een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling voor voedselhulp. Het was zijn eerste officiële uitstapje sinds zijn echtgenote, prinses Kate, bekendmaakte dat ze kanker heeft.

Bron: BELGA

Volgens video’s die werden gedeeld door Britse journalisten arriveerde de 41-jarige prins ‘s middags bij ‘Surplus for Supper’, een liefdadigheidsinstelling die voedseloverschotten herverdeelt in Surrey, ten westen van Londen. Daarna wordt hij verwacht in een jeugdcentrum in de Britse hoofdstad dat regelmatig voedsel krijgt van de liefdadigheidsinstelling.

‘Surplus for Supper’, opgericht in 2017, herverdeelt dagelijks meer dan drie ton voedsel. Dat is goed voor het equivalent van drie miljoen maaltijden die worden gered van voedselverspilling, aldus Kensington Palace, dat het milieuaspect van het project benadrukt, een van de prioriteiten van prins William.

Prinses Kate kondigde eind maart in een videoboodschap onverwacht aan dat ze kanker heeft. De 42-jarige echtgenote van de Britse troonopvolger ondergaat al enkele weken preventieve chemotherapie. Ze toonde zich in de videoboodschap positief over haar herstel.

LEES OOK. Prins Harry en Meghan moesten ziekte van Kate via media vernemen: “Ze vertrouwen hen niet en met goede reden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER