© ATV

Vrijdag op het Kiel, maandag op de Grote Markt: zo gaat Beerschot het kampioenschap vieren

Het feest blijft maar duren bij Beerschot. Na de promotie en titel staat er de komende dagen nog heel wat moois gepland: een overzicht.

Yannick Lambrecht

Helaas voor wie nog geen ticket heeft: de slotwedstrijd tegen Patro Eisden is volledig uitverkocht, voor het eerst in jaren. Dat komt neer op ongeveer 12.000 toeschouwers. Nochtans staat er sportief niets meer op het spel voor Beerschot, maar vanzelfsprekend willen de supporters het topseizoen in stijl afsluiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al voor de aftrap om 20 uur is er de uitreiking voor het Manneke van het Seizoen. De trofee wordt door afscheidnemend CEO Frédéric Van den Steen en technisch directeur Gyorgy Csepregi uitgereikt aan de speler die de meeste stemmen kreeg van de fans.

Na de wedstrijd maken de spelers en staf een ereronde door het stadion terwijl vlak voor de hoofdtribune een podium wordt opgesteld. Daar mogen ze dan een medaille rond hun nek hangen en de kampioenentrofee de lucht insteken.

Nog een melding vanuit de club: “Bij Beerschot is het traditie om een pitch invasion te doen, maar wij vragen nadrukkelijk aan de supporters om dat pas te doen ná de uitreiking. Anders bestaat de kans dat het podium niet gebouwd kan worden en dat ook de confettikanonnen niet gebruikt mogen worden. Onze bedoeling is om alles te laten doorgaan zoals gepland”, zegt woordvoerder Luther Rommens.

Er is hoe dan ook extra mankracht voorzien – van stewards tot jobstudenten – om alles in goede banen te leiden.

Grote Markt

De kampioenen worden volgende maandag om 18.30 uur ook verwacht op de Grote Markt in Antwerpen. Aanvankelijk was 16.30 uur aangekondigd, maar voor de werkende supporters is dat nog verlaat. Zondag was trouwens niet mogelijk door de 10 Miles.

Voorzitter Francis Vrancken, schepen van Sport Peter Wouters en burgemeester Bart De Wever zullen een toespraak geven. Nadien mogen alle spelers en stafleden hun naam in het gastenboek van de stad schrijven. Rond 19.15 uur verschijnen ze op het balkon van ’t Schoon Verdiep om de massa op de Grote Markt te groeten. Officieel duurt de huldiging tot 20.30 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners