De tweede editie van de Beker Van Growet Lil vindt opnieuw plaats in het stadion van KVC Lille United.© RR

Beker van Growet Lil brengt vier dorpen op veld: “Hele dag samen voetbalplezier”

Lille -

Op het voetbalterrein van KVC Lille United in Poederlee (Lille) strijden op zaterdag 4 mei voetbalteams uit de vier Lilse deelgemeenten tegen elkaar op het toernooi Beker Van Growet Lil. “Inwoners van de vier dorpen komen tijdens het toernooi samen voor een dag vol voetbalplezier”, zegt organisator Basiel Verhestraeten.

Bart Van den Langenbergh

Na een eerste succesvolle editie in 2023 is het voetbalstadion van KVC Lille United op zaterdag 4 mei het decor voor de tweede editie van het voetbaltoernooi Beker Van Growet Lil. Lille, Poederlee, Gierle en Wechelderzande, de vier Lilse deelgemeenten stellen zelf een team van voetballers uit hun eigen dorp samen. Het recreatief evenement is een samenwerking tussen KVC Lille United en organisator Conflate Productions van Basiel Verhestraeten uit Poederlee.

“De Beker van Growet Lil bevordert de samenhorigheid naar het motto van de gemeente Lille: ‘Wij vieren’”, legt Basiel Verhestraeten uit. “Waar de vier dorpen vaak gescheiden zijn in het dagelijks leven (andere jeugdhuizen en jeugdbewegingen, red.) komen ze op 4 mei samen om er een dag vol voetbalplezier van te maken. We kunnen echt wel spreken van een win-winsituatie voor zowel de club en de jeugd van Groot-Lille .”

Dit jaar doen vier mannenploegen en drie vrouwenploegen in twee verschillende reeksen mee tijdens wedstrijden van een halfuur. De eerste wedstrijd start om 11.15 uur en de laatste match wordt gespeeld om 19.20 uur.

Afterparty

Na het toernooi kan iedereen vanaf 20 uur uit de bol gaan op een afterparty in het parochiecentrum Mollenhof in Poederlee. “Tijdens de afterparty brengen enkele lokale deejays de uitgeputte benen weer aan het dansen. Er is ook nog een kleine competitie waarin de deelgemeenten elkaar proberen af te troeven met het aantal pintjes drinken”, zegt Basiel Verhestraeten.

De prijsuitreiking van alle competities (toernooi en ‘zuipbeker’) gebeurt om 2 uur ’s nachts in het Mollenhof. De toegangsprijs bedraagt 5 euro voor het toernooi of 5 euro voor de afterparty. Een combiticket voor zowel het toernooi als de afterparty kost 8 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille