Hartverwarmend moment tussen piloot en kangoeroe gaat viraal: “Ze had gewoon wat gezelschap nodig”

© Royal Flying Doctor Service

Een hartverwarmend moment tussen een piloot en een kangoeroe gaat momenteel viraal op sociale media. “Ze had gewoon wat gezelschap nodig.”

SGG

Mick Young is een piloot bij de Royal Flying Doctor Service, een Australische luchtambulancedienst. Afgelopen maand was hij in Port Augusta, zo’n 310 kilometer ten noordwesten van Adelaide, toen plots een kangoeroe op hem afkwam. “We wisten niet zeker wat er aan de hand was. We dachten dat het dier misschien wat te drinken nodig had, dus pakten we wat water en gaven het wat te drinken”, vertelde hij aan ABC News Breakfast.

Maar Young en zijn collega beseften al snel dat het dier niet echt dorstig was. Wel was ze op zoek naar wat gezelschap. De kangoeroe hield daarbij een tijdje de hand van de piloot vast.

Niet veel later sprong ze rustig weg. “Het wilde eigenlijk gewoon wat menselijke interactie”, zei Young. “We begonnen ons af te vragen of dit een wilde kangoeroe was of een wees die door mensen was grootgebracht en ontsnapt was. Het was een mooi moment.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen