woensdag 27 maart 2019 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Britt Herbots mocht vieren. Loris Marini - Scattografia

Volleybal CEV Cup

Truiense Britt Herbots wint Europese beker

Busto Arsizio, met de Truiense Britt Herbots (19) in de rangen, heeft de Europese CEV-cup op haar naam geschreven. Al was de terugwedstrijd een pak moeilijker dan verwacht. Het Roemeense Alba Blaj won zowaar de eerste set, maar omdat de Italiaanse club sets twee en drie won had het genoeg voor eindwinst. “Die kunnen we afvinken van het verlanglijstje”, lacht Herbots, die verkozen werd tot MVP (most valuable player) van de finale.

Busto Arsizio - Alba Blaj 3-1 (25-27, 25-19, 25-23, 25-20)

In de heenwedstrijd at Busto Arisizio haar Roemeense opponent met huid en haar op: 19-25, 16-25 en 14-25. “Zo’n vlotte zege had ik nooit verwacht”, bekent aanvalster Britt Herbots. “Onderschatting is dan gevaarlijk. Al kan ik niet ontkennen dat het een enorme teleurstelling was geweest als we nu nog naast de trofee zouden hebben gegrepen.”

Net als Kieldrecht

Twee gewonnen sets volstonden in de terugmatch, en die wilde Alba Blaj de Italiaanse kampioen niet cadeau doen. Het won de eerste set, 25-27. Arsizio herpakte zich snel en greep dan maar sets twee en drie (25-19, 25-23), goed voor eindwinst. Ook de vierde set haalden Herbots en haar teamgenoten nog naar zich toe, 25-20. Samen met ploegmate Kaja Grobelna mocht Herbots de trofee de lucht insteken. Ze treedt zo in de voetsporen van haar ex-club Kieldrecht, die in 2001 onder leiding van Gert Vande Broeck de Top Teams Cup (Europabeker) won. “Ik droom er al van om zo’n finale te winnen sinds ik bij Kieldrecht van Europa mocht proeven. Dit is een heel speciaal gevoel”, reageert een gelukkige Herbots. “Verder is het in Italië absoluut niet gemakkelijk om een prijs te pakken. Het is dan ook top dat we dat via een andere weg kunnen. Hier hebben we het hele jaar voor geknokt. Ons seizoen is dus al geslaagd. Al geeft deze eindwinst misschien nog een extra boost voor de play-offs.”

Red Devil

Want ook op dat front doet de Noord-Italiaanse club nog volop mee. “We mikken nog steeds op een top vier. De eerste drie in Italië worden als ongenaakbaar gezien. Daar spelen echte wereldtoppers bij. Maar ook dat maakt het heel leuk en leerrijk. We willen ons graag met hen meten”, aldus de Yellow Tiger, die ook volgend seizoen actief blijft bij Busto. “Ik had eigenlijk niet verwacht meteen zoveel te spelen in mijn eerste seizoen. Ik voel me uitstekend binnen deze club. Er heerst een echt familiegevoel, ook met de fans.” Want ook die dragen Herbots op handen. Ze gaven haar zelfs al een bijnaam, die voor elke wedstrijd gescandeerd wordt. “The Red Devil. Niet enkel omdat ik uit België kom, maar ook omwille van mijn temperament en vechtlust op het plein.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws