donderdag 26 april 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Jonas De Roeck past in het profiel dat Waasland-Beveren voor ogen heeft.  JEFFREY GAENS

STVV

Op Freethiel zoeken ze al opvolger voor trainer Sven Vermant

WAASLAND-BEVEREN AAST OP DE ROECK

Jonas De Roeck staat in de belangstelling van Waasland-Beveren. De trainer van STVV kreeg vorige week te horen dat hij na dit seizoen mag opkrassen op Stayen en wordt genoemd als mogelijke opvolger van Sven Vermant. Officieel nam Waasland-Beveren nog geen beslissing over de toekomst van Vermant. Maar na de 3 op 30 zijn de Waaslanders wel al een lijst aan het samenstellen met potentiële opvolgers. Jonas De Roeck voert hun verlanglijstje aan.

Dinsdagavond kwam de raad van bestuur van Waasland-Beveren samen. Daar werden nog geen knopen doorgehakt over Sven Vermant, maar de situatie is precair. “We maken pas een eindevaluatie na de play-offs”, klonk het na afloop. “Maar we beseffen dat de tussentijdse balans niet positief is. Natuurlijk zijn we niet blind voor het feit dat we door uitgaande transfers veel kwaliteit verloren, maar ook van de jongens die nu hun kans krijgen, verwachten we meer. Dat mag geen excuus zijn. Het is aan de spelers en de sportieve staf om zich nu te bewijzen.”

Toch ziet het ernaar uit dat het straks over en uit is voor Sven Vermant. De communicatie met zijn spelers en met het bestuur verloopt stroef. De gewezen middenvelder is geen peoplemanager, maar een Einzelganger en betweter die vaak eigenzinnige keuzes maakt. En het klopt dat hij met Seck, Morioka en Camacho belangrijke pionnen zag vertrekken, maar hij maakt ook bizarre tactische keuzes.

Natuurlijk zijn we niet blind voor het feit dat we door uitgaande transfers veel kwaliteit verloren, maar ook van de jongens die nu hun kans krijgen, verwachten we meer. Het is aan de spelers en de sportieve staf om zich nu te bewijzen Raad van bestuur Waasland-Beveren

Zijn contract, dat nog drie seizoenen loopt, zal hem waarschijnlijk niet kunnen redden. Op de Freethiel zoeken ze al naar een trainer die wat empathischer is, een beetje zoals Vermants voorganger Philippe Clement. Zo werd de naam van Besnik Hasi al even op de radar gezet en solliciteerden enkele andere coaches, maar zij lijken niet de voorkeur te genieten.

Ambitieuze coach

De naam die het hardst weerklinkt, is die van Jonas De Roeck. Als jonge, ambitieuze coach heeft hij wel het goeie profiel voor Waasland-Beveren. Hij dirigeerde Sint-Truiden naar de tiende plaats in het klassement en deed het ook in play-off 2 niet slecht.

Bij Waasland-Beveren zou Jonas De Roeck zijn voetbalvisie wel verder kunnen uitwerken en op de Freethiel geven ze graag kansen aan jonge trainers. “We zijn aan een opmars bezig”, klinkt het bij de Beverse raad van bestuur. “Ons puntenaantal en de kwaliteit van het spel ging de voorbije seizoenen in stijgende lijn. We mogen geen stappen overslaan, maar onze sportieve cel is al volop aan het werken aan de kern van volgend seizoen.”(jug, kvu)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws