© Hilde Vautmans op Twitter

Hilde Vautmans krijgt kritiek na vloggen achter het stuur: “Jij hebt een voorbeeldfunctie”

Europees parlementslid voor Open Vld en schepen in Sint-Truiden Hilde Vautmans plaatste vanmiddag een filmpje op Twitter waarin ze sprak over de chaos in de politieke wereld. Vautmans zat echter aan het stuur en dat kan volgens de woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer helemaal niet.

lmas

De video duurt 1 minuut en 18 seconden en toont hoe Hilde Vautmans naar huis rijdt na een partijbureau van Open Vld. Terwijl het parlementslid de camera instelt en begint te praten, is de auto nog steeds in beweging. En dat mag niet volgens Veva Daniels, woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer.

“Dag Hilde. Zowel bij het begin als het einde van het filmpje ben je je gsm actief aan het gebruiken achter het stuur”, leest haar reactie op de tweet van Vautmans. “Je ogen gaan ook enkele seconden van de weg af. Je kan je aantal blinde meters berekenen: https://www.blindmeters.com/nl. Jammer dat jij dit doet in jouw voorbeeldfunctie.”

“Ik zal het nooit meer doen”

In een telefonische reactie aan onze redactie reageert Vautmans op de kritiek. “Ik was gewoon aan het praten, maar Veva heeft wel gelijk. Ik zal het dan ook nooit meer doen in de toekomst. Ik besef dat ik een voorbeeldfunctie heb. Ik ben anders heel voorzichtig en hou me aan alle regels.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.