© GiPla

Studenten maken radio voor Tomorrowland One World Radio: “Hopen hier op een vast contract”

In februari lanceerde Tomorrowland een eigen digitaal radiostation, One World Radio. Tien studenten journalistiek van de Antwerpse AP Hogeschool mogen nu gedurende de twee festivalweekends radio maken voor dat station. “Een unieke kans, want mijn droom is een vast contract krijgen bij Tomorrowland!”

Elien Van Wynsberghe

Ze moeten uit hun pijp komen, de tien studenten van de AP Hogeschool. De hele dag door moeten ze leuke quotes verzamelen bij festivalgangers en artiesten, op het festivalterrein en in het mediadorp. “Die stukjes moeten we ook zelf monteren. Hier kunnen we voor het eerst écht in de praktijk brengen wat we op school leerden. Maar dan onder tijdsdruk. En is een fragment niet goed? Dan wordt het meteen de vuilbak in gekieperd”, vertellen Jarne Sintubin (21), Dante Bellon (23) en Maite Redal (20). Spannend dus. “Onze quotes worden dan gebruikt als tussenstukjes tussen langere muziekblokken en interviews.

“Als een kind in de snoepwinkel”

Voor studente Maite is het meteen ook een eerste ontmoeting met Tomorrowland. “Eerst heb ik toch heel even de tijd genomen om hier alles te bewonderen. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. En dan zijn we er meteen in gevlogen!”

Tijd om van de optredens te genieten hebben ze niet echt. “Vrijdagavond waren we pas rond 23u klaar. Dan was het wel fijn om toch nog twee uurtjes sfeer en muziek mee te pikken, al is er achter de schermen ook altijd wel iets te beleven.”

“Zie dit als een soort van vrijwillige stage”, lachen Dante en Jarne. “Voor ons is dit een unieke kans om aan de slag te kunnen op een festival van deze omvang. Zoiets staat natuurlijk mooi op je CV. En zelf zou ik heel graag in de radiobranche aan de slag gaan”, vertelt Jarne.

“We kunnen ook artiesten spreken die we waarschijnlijk nooit meer zullen ontmoeten. Netsky bijvoorbeeld”, zegt Dante. “En als extraatje kunnen we dan nog gauw een handtekening of een foto vragen.” En ook hij hoopt dat deze stage als een opstapje kan dienen. “Want stiekem is het mijn droom om bij Tomorrowland aan de slag te kunnen. Een droom die velen waarschijnlijk met mij delen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER