© AFP

Thierry Neuville doet goede zaak in WK na derde plek in Portugal: “Wisten vooraf dat het geen makkelijke rally zou worden”

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) zijn zondagnamiddag als derde geëindigd in de Rally van Portugal. In de WK-tussenstand vergroot Neuville zijn voorsprong op eerste achtervolger Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) tot 24 punten. Neuville blikte tevreden terug op de voorbije dagen.

Bron: BELGA

Dankzij zijn verbeten start op vrijdag wist Neuville het tijdverlies te beperken en versierde hij een goede uitgangspositie voor zaterdag. De Belg kwam nooit in aanmerking voor de zege, maar zijn derde plaats werd ook nooit bedreigd. “In de powerstage heb ik echt gepusht en wou ik niets laten liggen”, zei Neuville aan de finish van de laatste klassementsrit. “Ik heb echt zo hard gereden als ik kon. De banden waren niet meer in de beste conditie, maar we hebben er wel van genoten. Ik wil het team bedanken voor de steun de voorbije dagen en om mij een betrouwbare wagen te geven. We wisten vooraf dat het geen makkelijke rally zou worden, maar we zijn er wel in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten.”

Helemaal afrondend had Neuville nog een woord van dank voor zijn mama en zijn echtgenote die hem beiden aan de finish stonden op te wachten. “Ik wens alle mama’s een fijne moederdag, maar in het bijzonder mijn mama en mijn echtgenote met wie ik twee fantastische kinderen heb. Ik ben trots op hen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Grégoire Munster (Ford Puma Rally1) moest in de voorlaatste klassementsrit opgeven. Tot dan reed de Belg een foutloze wedstrijd. “Bij het afsnijden van de bocht werd ik vastgezogen en spinde, net zoals Katsuta en Evans op zaterdag met dat verschil dat zij wel verder konden rijden”, reageerde hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer