Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Belgische voetbalvrouwen spelen na Nieuwjaar in eigen truitje

De Red Flames zijn deze week op herfststage in het Belgian Football Center in Tubeke.Beeld Photo News

Vanaf 2018 spelen de Belgian Red Flames in hun eigen truitje. Nu krijgen de Belgische voetbalvrouwen nog dezelfde uitrusting als hun mannelijke collega's bij de Rode Duivels. "Dit is een erkenning voor onze prestaties."

"Het is wel leuk dat we nu een eigen vrouwenmodel hebben en dat we een truitje kunnen dragen dat wat beter past. Ik herinner me de tijden nog dat ik een largetruitje van de mannen moest dragen", reageert verdedigster Davina Philtjens. "Ik zie dit als een erkenning voor onze prestaties. Afgelopen zomer hebben we op ons allereerste EK laten zien tot wat deze ploeg in staat is."

Ook sterspeelster Tessa Wullaert, die out is met een spierscheur in het dijbeen, is bijzonder tevreden. "Op het veld was ik altijd de eerste die het shortje van het mannentenue zo hoog mogelijk oprolde om er toch wat vrouwelijker uit te zien. Ook de shirts zijn nu een stukje korter en iets meer gecentreerd, die zitten perfect. We hopen dat onze naam zo snel mogelijk op de achterkant komt te staan. Ik kijk ernaar uit om in januari 2018 voor het eerst met mijn eigen truitje te spelen."

Twitter bericht wordt geladen...

De Red Flames staan met negen op negen gedeeld aan de leiding in hun kwalificatiepoule voor het WK van 2019 in Frankrijk. Op de volgende speeldag, die begin april 2018 op de agenda staat, ontvangen de Belgen Portugal. Ze zijn deze week op herfststage in het Belgian Football Center in Tubeke om het verdere verloop van de WK-kwalificatiecampagne voor te bereiden.