Vrouw moet naar de gevangenis nadat ze “kus des doods” geeft aan man

© Clackamas County Sheriff’s Office

Niet lang nadat zijn vriendin Anthony Powell was komen bezoeken in de gevangenis, overleed de tot levenslang veroordeelde man. Boosdoener bleek de hartstochtelijke kus die hij gekregen had van zijn lief.

Guy Stevens

Op 2 juni 2016 trok Melissa Ann Blair (46) naar de gevangenis in haar woonplaats Oregon. Ze bezocht er haar vriend Anthony Powell (41), die tot een levenslange celstraf was veroordeeld voor de moord op zijn schoonmoeder. Hij had haar doodgestoken, maar dat had de liefde tussen Blair en Powell niet kapotgemaakt. Wel integendeel.

Blair zag haar lief nog altijd zo graag dat ze hem aan de drugs wilde helpen waar hij zo van hield. Haar snode plan: methamfetamine in ballonnetjes via haar mond doorgeven aan haar lief door hem hartstochtelijk te kussen. Een goed plan, zo bleek, maar wel maar voor even.

Niet lang na de overdracht, nog voor hij de drugs uit zijn buik had gekregen, liep het verkeerd. Twee ballonnen scheurden in zijn maag. Medische hulp kon niet meer baten: Powell overleed.

Gedeelde verantwoordelijkheid

“Zowel Powell als Blair zijn schuldig aan zijn dood”, zei rechter Marco Hernandez. “Het is tragisch en spijtig, maar hij heeft hier ook schuld aan.”

Door dat vonnis ontsnapte Blair aan een zwaardere celstraf. De vrouw moet twee jaar de gevangenis in en moet daarnaast de drie jaar na haar vrijlating begeleid worden en behandeld worden voor haar drank- en drugsverslaving.

“Ze voelde zich verplicht om hem te gehoorzamen”, zegt John Ransom, advocaat van Blair. “Het was een heel vreemde situatie, hij had de volledige controle over haar leven. Ze moest doen wat hij zei.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen