De Lijn waarschuwt voor hinder in Antwerpen dinsdag

© Photo News

De bussen en trams van De Lijn zullen dinsdag in de provincie Antwerpen hinder ondervinden van informatiesessies die georganiseerd worden door de vakbonden. Volgens de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij is het nog onduidelijk hoe groot de hinder precies zal zijn, maar mogelijk zal de ochtendspits nog vrij normaal verlopen.

De socialistische en liberale vakbond bij De Lijn roepen hun leden op om dinsdag het werk te onderbreken voor een informatiesessie over de nieuwe cao. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers gaan wel aan de slag.

Om 10.00 uur vindt een eerst infosessie plaats in de stad Antwerpen. Drie uur later volgt nog een tweede sessie in Mechelen, die ook hinder kan veroorzaken in de regio Aarschot-Tremelo. Hoe groot de impact zal zijn, is volgens De Lijn moeilijk te voorspellen. Maar aangenomen wordt dat de meeste chauffeurs ‘s ochtends wel zullen uitrijden, om in de loop van de dag het werk te onderbreken.

“We hopen dan ook dat de ochtendspits nog redelijk zal verlopen”, zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. “Maar verder is het zeer moeilijk om de hinder in kaart te brengen. We kunnen niet inschatten hoeveel chauffeurs er naar de infosessies zullen gaan.”

“Het is wat voorbarig, maar op basis van vorige acties gaan we er wel van uit dat de steden Mechelen en Antwerpen het zwaarste getroffen zullen worden. In de rest van de regio zal mogelijk tot zeventig procent rijden”, vervolgt Hulhoven. Reizigers die dinsdag op de hoogte willen blijven, krijgen de raad om de website van De Lijn in het oog te houden. Op de website staat ook een lijst met lijnen die worden uitgebaat door onderaannemers, en die dus niet getroffen zullen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen