REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Kentucky Fried Chicken komt naar ons land. Waarom moest dat zo lang duren?

In het voorjaar van 2019 opent Kentucky Fried Chicken, de populairste kiprestaurantketen ter wereld, een eerste vestiging in het Brusselse Noordstation. “Zo geven we gehoor aan de oproep van vele Belgen”, maakt het bedrijf zich sterk. Op termijn zouden er in ons land 150 vestigingen komen, met telkens 60 man personeel. Waarom heeft het zo lang geduurd vooraleer Colonel Sanders en zijn trawanten ontdekten dat er wel potentieel zit in de Brusselse ‘kiekenfretters’? En heeft gefrituurd fastfood nog wel een toekomst?

46 reacties

  • Anthony Steens

    5 jaar geleden
    Als je ziet hoe de massa dieren die ze verwerken behandeld worden mag deze zaak ver weg uit België blijven... en liefst helemaal failliet gaan. En dat mag gerust 900 jobs kosten. De beschaving van een maatschappij kan je beoordelen aan de manier waarop ze met dieren omgaat
  • ERWIN minnebo

    5 jaar geleden
    Waarom moest dit zolang duren ??? zijn vergeten dat dit reeds in België was 45 jaar geleden, had veel succes maar ging teniet toen Hamburger Quick open ging. Er staat nog steeds een KFC winkel aan de Jacht in Oudergem Brussel. Was lekker maar wel vettig in die tijd.
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Heb het een keertje gegeten. Zeer lekker maar qua vettigheid zijn McDonald's en quick er niets tegen. Echt ongelooflijk, de korst is als een spons voor het vet. Enkel voor een ijzeren maag en stalen darmen.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Ze kiezen landen met 1 taal. Dus dan ook niet in Zwitserland. Vreemd dan dat ze daar al wel zitten.
  • Patrick Weyers

    5 jaar geleden
    En op het einde van de maand kom je loon tekort. Wat is er mis om zelf te koken met gezondere en goedkopere ingrediënten? Hoeveel geld per maand gaat er in sommige gezinnen naar broodjesbars, hamburgers, kebab en andere rommel?
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbei­der die zoon en PV­DA-voorzitter Raoul inspireer­de?

    “Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van ‘Berten’ is opmerkelijk. “Ik kon met hem over alles praten, hij ging geen onderwerp uit de weg”, vertelt zoon Raoul.