© Nico Meens

Moelingen staat vier dagen op zijn kop

Op 1, 2, 3 en 4 september viert Moelingen vier dagen lang uitbundig kermis. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma samengesteld met Summervibez, früshoppen, een muzikale optocht, de Berwingwaterrace, het ganskoppen en de traditionele cramignon of reidansen als afsluiter. Op zondagavond (19.00) zullen de kandidaten van Voerbelangen voor de gemeente- en OCMW raadsverkiezingen officieel voorgesteld worden in de feesttent.

nico meens

Summervibez op zaterdagavond is een jeugdfuif die inmiddels in de wijde omtrek een begrip geworden is, waarbij zowel vertrouwde gezichten als nieuwe talenten achter de draaitafels plaatsnemen. De line-up: Resident DJ Marco, EMIXAM, DJ Coen, T.Mastis &CHR=T.

Op zondag 2 september zal om 10.30u de eucharistieviering worden opgeluisterd door het zangkoor Mulingia. Na de H. Mis start in de feesttent het frühshoppen met Die Batsenklatsers. Duitse schlagers, volksmuziek en een combinatie hiervan, namelijk ‘volkstümliche’ schlagers. Ook is er weer spek en ei verkrijgbaar, zodat men met een gevulde maag kan deelnemen aan de muzikale optocht. Deze start om 14.30u aan de tent en trekt door de straten van het dorp onder begeleiding van de Koninklijke Oude Harmonie uit Eijsden.

Om 19.00u zullen de kandidaten van Voerbelangen worden voorgesteld, waarna DOMINO de tent op de kop zal zetten!

Op maandag starten de organisatoren om 19.00u met de ‘Berwingwatterrace’ met nieuwe verrassingen op het parcours. Inschrijven kan via het formulier op de website.

Aansluitend vindt het traditioneel Ganskoppen plaats. De oudste traditie van Moelingen die nog altijd in volle leven is! Kermismaandag wordt afgesloten met ‘Sjèèle moandeg’. Onder het motto ‘alles kan’ zullen Marleen Rutten, DJ Marco en DJJP voor de nodige ambiance zorgen.

Op de laatste kermisdag verzamelen jong en oud om 18u voor de feesttent om deel te nemen aan de muzikale optocht en het folkloristisch reidansen. Harmonie Berggalm uit Noorbeek zal voor de 31ste keer de stoet muzikaal opluisteren.

Na aankomst maakt iedereen zich op voor de apotheose van het dorpsfeest; het Sluitingsbal. On the rocks Duo is inmiddels bekend in de Voerstreek en zal deze kermis op feestelijke wijze afsluiten met tijdloze dansmuziek, golden oldies maar ook hedendaagse hits.

Info: www.moelingenkermis.be of de Facebookpagina. (nm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer