De ploeg van ‘Factcheckers’.© Thomas Geuens

KIJKCIJFERS. ‘Factcheckers’ maakt sterk debuut

Dezelfde titels als de voorbije weken pronken bovenaan in de lijst van 8 tot 14 april, inclusief alle uitgestelde kijkers. De zondagavond blijft de favoriete tv-avond voor veel Vlamingen, met topscores voor De mol en Chateau Planckaert.

De ploeg van Factcheckers maakt alweer een puike start. Een volledig seizoen rond digitalisering lijkt niet bijster hip te klinken. Maar Thomas, Jan en Britt konden toch meer dan een miljoen mensen boeien. Daarmee doen ze nog beter dan Ik vraag het aan, voorheen in dat tijdslot.

VTM haalde de afgelopen weken alleen met Liefde voor muziek de top tien en dat is nu niet anders. Al wil dat niet zeggen dat de zender het slecht doet. Boer zkt vrouw, The voice van Vlaanderen en Eenmaal andermaal zitten net onder die top tien en halen wekelijks 600.000 tot 700.000 kijkers.

‘Groeien & bloeien’ op de sukkel

Groeien & bloeien blijft sukkelen op VRT 1. Deze keer was er een daling tot 468.414 kijkers, mede te danken aan het goede weer. Maar de reeks blijft op zaterdag wel de zwakke schakel naast Homo universalis (498.208) en de herhaling van F.C. De kampioenen (581.161). Gelukkig lijkt de daling nu gestopt. Het afgelopen weekend zette de reeks haast een ex aequo neer met de week voordien.

Zoals we vorige week schreven teert Play vooral op De mol. Maar daar komt verandering in. Zeker de serie Nonkels zal volgende week al zeker in de top tien staan. Blind gekocht deed het woensdag live niet bijster goed met slechts 278.500 kijkers, maar via uitgesteld kijken lijkt de schade nog mee te vallen.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER