© Jozef Croughs

1.700 jeugdbewegingsleden getracteerd op een gezellig FairTrade-ontbijt in het stadspark

Op vrijdag 19 oktober 2018 vierde Sint-Truiden de Dag van de Jeugdbeweging. In het stadspark verzamelden de leden van de Truiense jongerenverenigingen voor schooltijd voor een smakelijk FairTrade-ontbijtje, gezellige livemuziek en tal van andere animatie. Op de Dag van de Jeugdbeweging werd het maatschappelijke belang van jongerenverenigingen in Vlaanderen en Brussel in de kijker gezet. Ook Sint-Truiden sprong naar goede gewoonte op de kar. De dienst Jeugd werkte een leuk programma uit voor de leden van de Truiense jeugdbewegingen.

Jozef Croughs

“Wij zijn trots dat 1.700 kinderen en jongeren lid zijn van één van onze 28 jeugdbewegingen. Hier leren ze waarden kennen zoals vriendschap en respect voor de natuur. De verenigingen hebben een belangrijke functie. Voor het 6de jaar op rij brachten we alle leden daarom samen in het stadspark. Daar verwenden we hen met een FairTrade-ontbijt en een concert van jeugdbewegingsevergreens. Het was fantastisch om alle gasten te zien genieten”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Toekomst

“Bij jeugdbewegingen ontwikkelen kinderen en jongeren zichzelf tot zelfstandige burgers met zin voor verantwoordelijkheid en solidariteit. Als stadsbestuur zijn we erop gericht om de werking van deze verenigingen maximaal te ondersteunen. Naast de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging, nemen we daarom nog andere concrete maatregelen en acties”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

“Zo verlenen we financiële steun, zoals de toekenning van werkingstoelagen, de plaatsing van brandveiligheidsinstallaties en de subsidiëring voor materiaalaankopen. Daarnaast kunnen de jeugdbewegingen ook rekenen op logistieke begeleiding, onder meer via onze ruim uitgeruste uitleendienst en het gratis kampvervoer”, gaat schepen van Jeugd Hilde Vautmans verder.

“Jongeren verdienen meer dan wie ook onze aandacht. Ze zijn onze toekomst en vormen het gezicht van morgen. Een goede ondersteuning van de lokale jongerenwerking is daarom niet toevallig een belangrijke schakel van ons toekomstgericht jeugdbeleid”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer