© HBvL

Riemstse familie gaat Senegalees dorpje van drinkbaar water voorzien

Elke dinsdag belonen we een Limburger met een fles bubbels. Iemand die zich onbaatzuchtig inzet voor zijn vereniging of medemensen. Of we zetten een bijzonder huwelijk in de kijker.

Op dit ogenblik zijn een vijftiental Riemstenaren en een vijftal organisaties wereldwijd actief in de ontwikkelingshulp. Vorige maand werden ze door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet. Onder hen ook de broers Roger en Bertrand Janssen en hun echtgenotes Maria en Henriëtte, die een project zijn gestart in Cap Skirring, een dorp aan de zee in Zuid-Senegal. Ze gaan er twee schooltjes voorzien van drinkbaar water.

Cap Skirring ligt in een arme regio waar geregeld lange droge periodes voorkomen. De familie Janssen gaat er een waterput boren die de schooltjes via een dompelpomp of watertoren van water voorziet. Als duurzame energiebron zullen ze ook een aantal zonnepanelen plaatsen. Gelijktijdig worden de gebouwtjes voorzien van sanitair.

Dat alles staat gepland in het najaar. Op dit ogenblik verzamelt de familie via sponsoring het nodige budget, dat geraamd wordt op zowat 9.000 euro.

Kent u ook iemand die een fles bubbels verdient? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar bubbels@hbvl.be!

© HBvL

© HBvL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer