© Getty Images/iStockphoto

Lanakense wist niet dat ze zwangere vrouw sloeg: “Ze leek gewoon struis”

Een 53-jarige vrouw uit Lanaken riskeert een celstraf van drie maanden en een geldboete van 300 euro, beiden met uitstel, omdat ze een trap gaf aan een zwangere vrouw. De twee raakte verwikkeld in een ruzie over een parkeerplaats op de parking van winkelketen Aldi.

ShDf

Op 1 mei 2016 ontstond er een discussie tussen de twee vrouwen na een misverstand over het innemen van een parkeerplaats op de parking van Aldi. De vrouwen stapten uit hun auto en gingen op elkaar af. Na wat trek- en duwwerk probeerde de Lanakense terug in haar wagen te stappen. “Maar mevrouw kwam weer op me af”, verklaarde ze voor de rechter. “Ik heb haar dan proberen afhouden. Ik verloor controle over mijn daden.”

Het slachtoffer, dat 23 weken zwanger was, kreeg een trap. “Maar ik wist niet dat ze een kindje verwachtte”, aldus de beklaagde. “Ze leek gewoon wat struis. Ik wil me oprecht excuseren.” De zwangere vrouw moest op controle in het ziekenhuis maar beviel later van een gezonde zoon. Zij vraagt een schadevergoeding van 639 euro.

Vonnis volgt op 22 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer