© Sven Dillen

thumbnail: null
thumbnail: null

Onze krant wint award voor Pommelientje

Danny Vanrompay, artdirector van Het Belang van Limburg, heeft een European Newspaper Award gewonnen voor de restyling van onze Nederlandse zusterkrant De Limburger. Het Belang van Limburg kreeg zelf ook een award voor Pommelientje, het concept dat een schoolfoto met een zoekplaat combineert.

rd

De European Newspaper Awards bekronen de beste vormgeving en grafieken in de Europese krantenmarkt. Danny Vanrompay schoot de hoofdvogel af in de categorie ‘beste regionale krant’. “Het is een hele eer om zo’n prijs in ontvangst te nemen omdat je niet elk jaar de restyling van een krant mag doen. Ik kreeg de vraag van de toenmalige hoofdredactie van De Limburger om de lay-out van de krant op te frissen. Samen met twee lay-outers van hun krant, Sharon Brabant en Monique van Vlodrop, heb ik daar maanden aan gewerkt.”

De jury prees in haar verslag de zeer moderne lay-out van De Limburger.

Ook Het Belang van Limburg viel in de prijzen. Onze krant won een award voor het innovatieve concept van Pommelientje in De Buurtkrant, waarbij een zoekprent met de groepsfoto van een Limburgse school gecombineerd wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer