Op vrijdag 21 juni mogen de leden van BQB het podium op tijdens Graspop.© J. Vanparys

Belgian Quo Band mag optreden tijdens Graspop: “We kregen de vraag van GMM en konden het bijna zelf niet geloven”

Dessel -

Voor de Belgian Quo Band breekt een spannende tijd aan. De tributeband van Status Quo mag op 21 juni namelijk het podium betreden tijdens Graspop Metal Meeting in Dessel.

De Belgian Quo Band kreeg goed nieuws te horen van GMM. De tributeband van Status Quo mag op vrijdag 21 juni optreden tijdens Graspop. “We kregen de vraag of we beschikbaar waren en konden het bijna zelf niet geloven”, meldt de band, die eerder al eens optrad op een metalfestival en soms ook kan rekenen op gastoptredens van Leon Cave (drummer) of Richie Malone (gitarist) van Status Quo.

Rocken als de beesten

“Vorig jaar hebben we opgetreden tijdens het Alcatraz-festival. In eerste instantie hadden we wat schrik dat de muziek van Status Quo wat te soft zou zijn voor de metalheads, maar die vrees was ongegrond. De muziek van Status Quo zet ook aan tot luchtgitaar en dat zorgt steeds voor een formidabele sfeer, op welk festival dan ook. Wij gaan alvast rocken als de beesten en zorgen dat het publiek een ongelooflijke tijd beleeft. We hebben er even aan gedacht om een van de bandleden over te laten komen voor deze speciale gig, maar de band is zelf aan het toeren op dat moment.” (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners