© Politie Antwerpen

Politie neemt verboden elektrische fiets in beslag tijdens verkeerscontrole op het Kiel

Kiel -

De Antwerpse politie heeft donderdag een controleactie gehouden in de omgeving van het Kiel. Daarbij werd onder meer een verboden elektrische fiets in beslag genomen.

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de Regio Zuid zag in het Kielpark iemand rondrijden op een fiets zonder te moeten trappen. “Zo’n vervoersmiddel is verboden in ons land”, legt de Antwerpse politie uit. “De elektrische fatbike was dus niet verzekerd of ingeschreven en werd dan ook in beslag genomen.”

De politie liet ook de wagen van een gevaarlijke bestuurder immobiliseren. “In de buurt van de Boomsesteenweg reed een Nederlands voertuig met een te hoge snelheid. Bij controle kreeg het VOT de indruk dat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen reed. Na een drugstest is het vermoeden bevestigd”, zegt de politie, die het rijbewijs van de man meteen introk.

Een beginnend bestuurder raakte ook zijn rijbewijs kwijt. “De aandacht van de politiemensen werd getrokken door het geluid van een motor die te snel vaart leek te maken”, aldus de politie, die de moto snel in het zicht kreeg. “Zonder aandacht voor andere weggebruikers baande de bestuurder zich een weg door de kleine smalle straatjes daar in de buurt.”

De politie zette de achtervolging in, maar moest aan 80 kilometer per uur rijden om de motorrijder te kunnen intercepteren. “Bij controle gaf de beginnende bestuurder aan dat hij niet in de smiezen had dat hij door een zone 30 reed. Op bevel van het parket is het rijbewijs van de bestuurder meteen ingetrokken voor 15 dagen omwille van het verkeersonveilig gedrag.”

Naast verschillende verkeersovertredingen stelde de politie tot slot ook nog 13 sluikstorten vast. “Een aantal van de plegers gingen op de loop maar zullen aan de hand van camerabeelden toch geconfronteerd worden met hun gedrag.”

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners