Victoria doet amper mee, maar toch verdient ze miljoenen aan tournee: dit bedrag krijgt elke Spice Girl voor reünie

© Photo News

Hun nieuwe tournee legt de Spice Girls geen windeieren. Vier van de vijf dames hebben maandag aangekondigd dat ze opnieuw door het Verenigd Koninkrijk zullen trekken met hun iconische hits zoals ‘Wannabe’ en ‘Say You’ll Be There’. En dat levert hen miljoenen op, zo schrijft entertainmentwebsite TMZ.

mrra

Hun start mag dan al 22 jaar geleden zijn, de Spice Girls zijn weer helemaal terug. “Ginger” (Geri Halliwell, nu 46), “Baby” (Emma Bunton, nu 42), “Scary” (Melanie Brown, nu 43) en “Sporty” (Melanie Chisholm, nu 44) halen opnieuw hun felle outfits, hun buffalo’s, hun enthousiaste choreografieën en hun gekleurde haren boven om het publiek te entertainen.

© Photo News

Maar ze doen dat niet alleen maar voor de nostalgie en de fans. Elke Spice Girl zal immers 3,2 miljoen dollar opstrijken, ruim 2,7 miljoen euro, voor de zes concerten die ze in het Verenigd Koninkrijk zullen doen. En dan zwijgen we nog van een mogelijke kaartenverkoop in het buitenland, die er volgens TMZ zeker zit aan te komen. In dat geval zou de kortstondige reünie ongeveer 6,5 miljoen euro per persoon opleveren.

Fortuin zonder deelname

En Posh Spice (Victoria Beckham, red.)? Die bedankte voor de kans om rond te toeren met de andere leden van haar meidengroep. Eerst leek het alsof ze helemaal niet zou meedoen, maar nu heeft Mel B bevestigd dat Posh toch in één show een gastoptreden zal maken. De fans die een ticketje bemachtigen voor het optreden in Wembley op 14 juni krijgen dus alle vijf de Spice Girls te zien.

Beckhams deelname blijft beperkt en eenmalig, omdat ze het te druk zou hebben met haar modelabel. Ondanks haar afwezigheid zou ze als voormalige Spice Girl toch miljoenen overhouden aan de tournee, want zij verdient natuurlijk een stevige duit aan merchandising en royalty’s op de overbekende muziek. TMZ schat haar aandeel op ongeveer 2 miljoen euro.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen