Angers grijpt laatste rechtstreekse promotieticket naar Ligue 1

Voetbalclub Angers keert na een jaar afwezigheid terug naar de hoogste Franse voetbalklasse. De ploeg uit het departement Maine-et-Loire greep vrijdagavond op de slotspeeldag van de tweede klasse, dankzij een scoreloos gelijkspel tegen Duinkerke, het laatste rechtstreekse promotieticket naar de Ligue 1.

Bron: BELGA

Samen met de Franse traditieclub Saint-Etienne was Angers bij aanvang van de slotspeeldag al zeker dat het kans maakte op promotie. In welke vorm was echter nog niet gekend, want er viel tussen beide clubs nog slechts één rechtstreeks promotieticket te verdelen. Enkel de nummer twee stijgt automatisch, de nummer drie in de stand moet de rangverhoging zien te bekomen door middel van play-offs. Auxerre greep als landskampioen eerder al het eerste promotieticket.

Angers bofte dat Saint-Etienne een offday kende en met 2-0 onderuit ging tegen laagvlieger Quevilly Rouen, want zelf speelde het niet veel klaar tegen Duinkerke. Door het puntenverlies van zijn concurrent kwam de tweede plek van Angers echter nooit in gevaar.

Met 68 punten bleef het Saint-Etienne (65 ptn), dat nu nog play-offs speelt tegen de nummers vier en vijf uit de stand, eenvoudig voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer