De leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschool ’t Hinkelpad in Bornem organiseerden hun eerste kunstbeurs.© rr

Eerste kunstveiling van basisschool ’t Hinkelpad levert 1.400 euro op: “Volgende keer misschien limiet zetten op bod”

Bornem -

De leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschool ’t Hinkelpad in Bornem organiseerden hun eerste kunstbeurs. Tijdens de tentoonstelling konden de bezoekers schilderijen, dansvoorstellingen en zangoptredens bewonderen.  

In totaal werd er 1.400 euro ingezameld op de kunstveiling nadien. “Met de opbrengst van de veiling kunnen we de speelplaats en de klaslokalen verder verfraaien”, zegt Nancy De Backer, mede-organisator en juf in het derde leerjaar.

© rr

“De leerlingen waren enorm trots op wat ze tijdens de muz’ateliers hebben gerealiseerd,” zegt leerkracht Liesbeth Jansegers, “Ze hebben veel bijgeleerd over kunstenaars zoals Monet, Dali, Breughel, Pollock en Ensor. Het idee om een tentoonstelling te organiseren kwam dan ook helemaal van hen zelf. Ze hebben alle voorbereidingen op zich genomen van het maken van de uitnodiging tot het uitwerken van danspartituren.”

© rr

Bezoekers werden doorheen de ruimte begeleid en konden genieten van een hapje en een drankje. “Het is zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Juf Nancy. “Alleen willen we de volgende keer misschien wel een maximum zetten op de prijs van de schilderijen. Tijdens de veiling gingen de biedingen snel de hoogte in.”

© rr

(wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners