Groot feest bij KFC De Kempen na afloop.© mpics

Volgend seizoen speelt De Kempen weer in de nationale reeksen.© mpics

1 / 2
thumbnail: Groot feest bij KFC De Kempen na afloop.
thumbnail: Volgend seizoen speelt De Kempen weer in de nationale reeksen.

Voetbal: finale interprovinciale eindronde De Kempen - W. Koersel 1-0

De Kempen beukt poort naar nationaal voetbal weer open: “Waarom ik zoveel kansen miste? Ik wilde het spannend houden!”

Na twee seizoenen in provinciale speelt KFC De Kempen volgend seizoen weer in derde nationale. Op eigen veld bood Koersel de nodige weerstand, maar uiteindelijk volstond een vroege treffer van goaltjesdief Senne Dierckx, zijn 22ste trouwens van het seizoen, om de stap naar het nationale voetbal te maken. “Hoe het komt dat ik nog zoveel kansen miste? Ik wilde het gewoon wat spannender houden”, klinkt het bij de spits met de lach.

Marc Kempen

Zestien clubs begonnen enkele weken geleden aan de interprovinciale eindronde, maar uiteindelijk stond er geen maat op De Kempen. Boezinge, Bree-Beek, Rumbeke (iets moeizamer) en Weerstand Koersel, … Eén voor één probeerden ze iets neer te zetten, maar het is de ploeg uit Tielen die volgend seizoen de stap hogerop zet.

LEES OOK. SC Duffel, Pulle en VC Leest promoveren… zonder te spelen: “Merci De Kempen”

Tegen Koersel opende spits Senne Dierckx al vroeg de score. De 26-jarige goaltjesdief verschalkte doelman Reckers, toch wel de uitblinker bij de Limburgers, met een opwipper vanuit een heel scherpe hoek. “Natuurlijk was ik heel blij met die goal”, lachte Dierckx. “Want ik wist hoe belangrijk zo’n openingstreffer is. Die leverde een mooie uitgangspositie op. Achteraf kreeg ik nog meerdere kansen die ik normaal nooit mis. Maar ik wilde het spannend houden”, grapte hij. “Onderschat toch de druk niet. Voor mij kwam er nog een pak verantwoordelijkheid bij omdat Demba Janneh, toch één van onze uitblinkers in de eindronde, geschorst was. Maar eind goed al goed. Met de competitie bij is dit mijn 22ste goal. Ik mag dus wel zeggen dat ik mijn steentje bijgedragen heb.”

© mpics

“Dit is geweldig. Het was een slopende wedstrijd maar dat is ondertussen al vergeten”, klinkt het bij coach Bart Anné. “Die vroege goal was natuurlijk een opsteker. Het was voor Senne allicht de moeilijkste kans van de 90 minuten, maar hij werkte die technisch knap af. Natuurlijk dwongen we achteraf nog een reeks mogelijkheden af om het verschil verder uit te diepen. Jammer genoeg lukte dat niet en daarom werd deze match alweer een thriller. We lieten ons niet meer verrassen en daardoor mogen we ons de beste ploeg van de eindronde noemen.”

Laatste seizoen voor Gielis?

Zico Gielis werd belaagd in de goede zin van het woord door een meute jonge clubgenoten die allemaal een handtekening van de 35-jarige speler vroegen. “Nog eens naar nationaal voetbal. Wie had dat nog durven denken? Maar de promotie is zeker verdiend. We speelden een goed seizoen en groeiden in de eindronde. In deze nacompetitie hebben we uitstekend voetbal gebracht tegen heel sterke ploegen. Ook vandaag bleef het heel spannend tot in de laatste seconde. Maar het staat nu vast, we stijgen naar derde nationale. Het wordt dan waarschijnlijk mijn laatste seizoen. Maar eerst feesten.”

© mpics

90% blijft

Voorzitter Steven Lemmens pinkte even een traan weg toen hij de groep begroette. “Het is fantastisch dat ik dit mag meemaken in mijn eerste jaar als voorzitter. We namen een moeizame start, maar de spelers groeiden naar elkaar toe en vormden een hechte groep. De eindronde winnen, da’s even straf als de titel pakken. We speelden tegen de sterkste ploegen van eerste provinciale over alle provincies heen. Dat staat toch gelijk met nationaal voetbal. We beschikken over meerdere jonge spelers die nog veel groeipotentieel hebben. We gaan geen gekke dingen doen, want we zijn al goed gewapend. 90 procent van de spelers blijven immers bij de club”, besluit de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen