© RR

Herentalse oppositie vecht resultaat verkiezingen aan door “ontoelaatbare campagne van N-VA”, uitslag voorlopig niet geldig

De Herentalse oppositiepartijen Open Vld, HNM, sp.a, Groen en Herentals-Anders trekken naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Daardoor kan de verkiezingsuitslag – die de nieuwe coalitie van N-VA en CD&V een nipte meerderheid geeft – voorlopig niet geldig worden verklaard. Herentals is de enige Kempense gemeente waar de verkiezingsuitslag nog niet is goedgekeurd.

jvo

Lees hier het volledige persbericht dat de partijen hebben verspreid:

“Reeds in de aanloop van de verkiezingen van 14 oktober waren er tal van meldingen door bezorgde burgers over mogelijk ontoelaatbare financiering en campagnevoering door N-VA Herentals. Na de verkiezingsdag zijn deze bezorgdheden van burgers blijven binnenstromen.”

“Na bundeling van deze meldingen en nazicht van deze informatie hebben Open Vld HNM, sp.a, Groen en Herentals-Anders beslist om deze mogelijke onregelmatigheden over te maken aan de Raad voor Verkiezingsbetwistingen voor verder onderzoek.”

“Voor ons is het van het allergrootste belang dat de burgers van onze stad duidelijkheid krijgen over deze meldingen zodat we weten of de verkiezingen van 14 oktober in Herentals vrij en eerlijk zijn verlopen.”

“Een zitting van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen over deze kwestie is gepland voor 3 januari.”

“Dit onderzoek heeft tot gevolg dat de verkiezingen in Herentals voorlopig niet geldig verklaard kunnen worden, en dat de installatie van de nieuwe gemeenteraad niet kan plaatsvinden.”

“Namens Open Vld HNM, sp.a, Groen en Herentals-Anders hebben wij vanzelfsprekend onze volledige steun toegezegd aan dit onderzoek, en wij vragen aan iedereen, in het belang van onze stad, hetzelfde te doen.”

LEES OOK: N-VA grootste partij, Mien Van Olmen (CD&V) is nieuwe burgemeester, sp.a opzij gezet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER