© Google Street View

Man die twee personen aanreed in centrum Antwerpen en vluchtmisdrijf pleegde naar rechtbank verwezen

De raadkamer in Antwerpen heeft een 43-jarige man uit Antwerpen naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot doodslag. Hij reed vorig jaar op tweede kerstdag in Antwerpen drie voetgangers aan, van wie één vrouw opzettelijk. De veertiger werd nog diezelfde dag gearresteerd en zit nog altijd in voorhechtenis.

De man haalde op 26 december 2018 met zijn wagen eerst een tram in op de Sint-Katelijnevest, waarna hij aan hoge snelheid rechts wilde afdraaien. Bij het nemen van die bocht maaide hij een man van het voetpad, die een letsel aan zijn been opliep. Ook zijn zus liep daarbij lichte verwondingen op.

De vriendin van het mannelijke slachtoffer wilde verhaal halen bij de bestuurder en ging voor zijn auto staan. De man reed daarop ook de vrouw aan. Zij werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeerde zelfs een tijd in levensgevaar.

Op basis van de getuigenverklaringen en de camerabeelden kon de politie de auto wat verderop lokaliseren in de Korte Winkelstraat. Een ploeg van het snelleresponsteam stelde zich verdoken op tot de bestuurder terugkeerde naar zijn wagen.

De man kon geen rijbewijs voorleggen en de papieren van zijn auto waren niet in orde. Hij legde wel een negatieve ademtest af. Hij is nog altijd aangehouden en moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER