Brand in rusthuis na ontploffing in kapsalon: schade aanzienlijk, maar geen gewonden

In de Klaproosstraat in Wilrijk is brand uitgebroken in woonzorgcentrum Bloemenveld van het Zorgbedrijf Antwerpen. Er vielen geen gewonden, maar er is wel aanzienlijke schade aan het gebouw. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een ongeval.

sare

De brand is ontstaan door een ontploffing in het kapsalon van het rusthuis. De brandweer had de brand snel onder controle. Niemand raakte gewond. Door de ontploffing in het kapsalon is een stuk van de gevel van het woonzorgcentrum wel zwaar beschadigd geraakt. Daardoor ontstonden er ook zorgen over de stabiliteit.

Het labo van de gerechtelijke politie kwam in de loop van de avond ter plaatse voor het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens brandweerwoordvoerster Jasmien O is het gebouw ondertussen stabiel verklaard. De brandweer benadrukt dat niemand gewond raakte. “Mensen die ongerust zijn over de toestand van bewoners, kunnen contact opnemen met het woonzorgcentrum via het nummer 03.820.08.08.”

Geen evacuatie

Door de brand was er binnen ook heel wat rookontwikkeling. Het gebouw werd daarom geventileerd. In de omgeving werden enkele straten afgesloten door de politie.

Er was even onduidelijkheid over het verwarmingssysteem dat mogelijk schade had opgelopen, maar die is zonder problemen terug opgestart. “Niemand hoeft dus geëvacueerd te worden”, zegt Pieter Dierckx van Zorgbedrijf Antwerpen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER