Een EasyJet-toestel op luchthaven Gatwick.
Volledig scherm
Een EasyJet-toestel op luchthaven Gatwick. © AFP

Mogelijke drones op luchthaven Gatwick kostte easyJet 17 miljoen euro

De dronemeldingen die kort voor Kerstmis het vliegverkeer op de Londense luchthaven Gatwick verstoorden, hebben de Britse lagekostenmaatschappij easyJet naar schatting 15 miljoen pond, ongeveer 17 miljoen euro, gekost. Dat meldde de maatschappij vandaag.

1 reactie

  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Waarom nemen de autoriteiten geen maatregelen tegen het gebruik van drones!! Moet er echt een ramp gebeuren voor ze iets gaan doen???
  1. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.
  2. Vrijwilligers gezocht om ons land te verdedigen: N-VA zet apart reservistenkorps op verkiezingsprogramma
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers gezocht om ons land te verdedigen: N-VA zet apart reservis­ten­korps op verkie­zings­pro­gram­ma

    Een territoriale reservestrijdkracht, die instaat voor de verdediging van het Belgische grondgebied: N-VA ziet er in haar verkiezingsprogramma een belangrijke rol voor. Al komt het voorstel niet uit de lucht gevallen. Experten zijn het er bijna unaniem over eens dat zo’n Home Guard, zoals die onder meer bestaat in Finland en Zweden, bijzonder nuttig kan zijn. Hoe werkt zo een aparte reservistentak en over hoeveel soldaten gaat het? En waarom is dit een goed idee?