Personal Coach Patrick De Wachter (50) in zijn eigen gym in Deurne.© Patrick De Wachter

“Vroeger dronk ik 20 pinten per avond, nu help ik anderen hun levensstijl te verbeteren”: de Antwerpse nachtbraker die personal coach werd

Deurne -

Patrick De Wachter (50) was rond de eeuwwisseling de koning van het Antwerpse nachtleven totdat hij op zijn 35ste paniekaanvallen kreeg en zijn leven besloot om te gooien. Vandaag baat hij als personal coach in Deurne een eigen gym uit genaamd Personal Coach 4 U.

Dirk Selis, Niels Delport

“Ik ben begonnen in de richting Latijn-wiskunde en geëindigd in duaal leren elektromechanica”, steekt de Antwerpse Patrick De Wachter van wal. “Van mijn zeventiende was ik dus al deeltijds aan het werk. Maar ik wist echt niet wat ik wilde doen. Zo werkte ik een halfjaar als elektricien, werd daarna magazijnier in de haven om het dan als bediende in een sportwinkel te proberen. Heel wat verschillende functies volgden elkaar op. Tot ik rond de eeuwwisseling op mijn 25ste in de horeca terecht kwam.”

“Lange uren werken en goed verdienen. Maar er werd ook veel gefeest na de shift tot in de vroege ochtend. Na een tijdje begonnen de nachturen door te wegen”

Patrick De Wachter

Personal coach

“Meteen liefde op het eerste gezicht. Eerst achter de bar, later als ober. Zeventien jaar lang. In The Bistro, de bekende brasserie op de Wapper tussen de Meir en de Schuttershofstraat heb ik het langste gewerkt maar ook in tal van andere nachtkroegen en dancings die vandaag al lang gesloten zijn. Lange uren werken en goed verdienen. Maar er werd ook veel gefeest na de shift tot in de vroege ochtend. Na een tijdje begonnen de nachturen door te wegen.”

Spoedafdeling

Uiteindelijk ging het mis. “Ergens in 2010 in De 7 Schaken op de Grote Markt kreeg ik midden in mijn shift plots een paniekaanval. Ik begon zo erg te hyperventileren dat ik dacht dat ik ging sterven. De ambulance is me moeten komen halen. En daar bleef het niet bij. Steeds vaker bevond ik mij op de spoedafdeling. Mijn lichaam was het duidelijk niet eens met mijn levensstijl en ik besefte dat het zo niet langer kon. Het was tijd om op mijn 35ste mijn leven resoluut om te gooien.”

“Steeds vaker bevond ik mij op de spoedafdeling. Mijn lichaam was het duidelijk niet eens met mijn levensstijl en ik besefte dat het zo niet langer kon”

Patrick De Wachter

Personal Coach

Patrick als nachtbraker anno 2000.© Patrick De Wachter

“Daarom besloot ik de opleiding personal trainer-opleiding bij SyntraPXL in Hasselt te gaan volgen”, gaat De Wachter verder. “Dat voelde als een verademing. Dit was de weg die ik uit wilde. Via een aantal Amerikaanse opleidingen heb ik me nog verder gespecialiseerd, en in 2015 ben ik als voltijds zelfstandig personal coach gestart in mijn eerste gym Personal Coach 4U. Ondertussen zijn we acht jaar later, zit ik hier in de Stevenslei in Deurne op mijn derde locatie en doe ik het nog steeds even graag.”

Dochtertje

“Of ik nog iets anders ga doen? Neen, ik vind het heel fijn om mensen te helpen. Je ziet hen hier in de gym vooruitgang maken en openbloeien. Sommige mensen gooien hun levensstijl helemaal om. Ik deel wat ik goed kan én ik help er anderen mee. Dat is toch fantastisch. Vroeger gaf ik alle personal training-sessies zelf. Maar ook daar heb ik besloten om het op mijn 50ste wat rustiger aan te doen.

Ik heb ondertussen ook een dochtertje van vier jaar oud, met wie ik heel graag tijd doorbreng. Nu heb ik onderaannemers die een deel van de trainingen geven terwijl ik me bezighoud met marketing, administratie, meetings, klanten helpen bij het opvolgen van hun levensstijl en voeding. Geloof me, dit is de job van mijn leven (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER fitness