© AFP

Binnenkort online reservatiesysteem voor Mount Fuji

De Japanse autoriteiten gaan een online reserveringssysteem invoeren om de toegang tot het populairste wandelpad op de beroemde Fuji berg te beperken. Ze willen zo overbelasting voorkomen.

blg
Bron: BELGA

De wandelpaden op de Fuji berg worden tijdens het zomerseizoen steeds drukker, wat tot de vrees leidt dat dit een negatieve invloed op het milieu zou kunnen hebben. Om de drukte op het Yoshida-pad, de meestgebruikte route, te verlichten, is de oostelijke prefectuur Yamanashi van plan toegang tot de Fuji berg te beperken tot 4.000 mensen per dag. Iedere bezoeker zal een toegangsprijs van 12 euro moeten betalen.

Er wordt een online reserveringssysteem geïntroduceerd zodat wandelaars “hun uitstapjes van tevoren kunnen plannen” heeft Katsuhiro Iwama, een ambtenaar van de lokale overheid in Yamanashi, verteld aan het Franse persagentschap AFP. Op 20 mei zullen online boekingen van start gaan voor het seizoen van juli tot september. Dagelijks zullen er daarnaast minstens 1.000 kaartjes te verkrijgen zijn ter plekke.

LEES OOK. Japanse stad gaat zicht op Mount Fuji verbergen om overtoerisme tegen te gaan

De Fuji berg is het grootste deel van het jaar bedekt met sneeuw, maar in de zomer beklimmen jaarlijks meer dan 220.000 bezoekers de 3.776 meter hoge top - de hoogste in Japan. Buitenlandse toeristen trekken daarnaast massaal naar omliggende plaatsen van waaruit ze de top van de mythische vulkaan, die wordt beschouwd als een symbool van Japan, kunnen fotograferen. Dit is niet altijd naar de zin van de lokale bevolking, die vooral klaagt over de rommel die toeristen achterlaten.

LEES OOK. Wandelaars moeten voortaan betalen om populairste route naar top Mount Fuji te nemen

In Fujikawaguchiko, een klein Japans stadje in de buurt van de berg, besloten de lokale autoriteiten daarom om een hoge omheining op te richten die een populair uitzichtpunt blokkeert om toeristen te ontmoedigen naar de stad te komen.

Meer dan 3 miljoen buitenlandse toeristen bezochten in maart Japan. Dat is een maandrecord voor het land, dat tijdens de pandemie lange tijd gesloten bleef voor internationaal toerisme.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER