Dit is de laatste capsulecollectie van Dries Van Noten

© Dries Van Noten x Mytheresa

De Belgische designer Dries Van Noten, die in maart zijn afscheid van de modewereld aankondigde, brengt zijn allerlaatste capsulecollectie op de markt in samenwerking met Mytheresa. De collectie zal uit 25 kleurrijke items bestaan, geïnspireerd op vuurwerk.

Hanne Vandenweghe

Fans mogen zich onder meer verwachten aan items met geometrische prints en bloemmotieven. Die komen onder meer terug op boxy tops, kokerrokken, luchtige jurken en volledige pakken. “De laatste collectie, die al ruim voor de ontwerper zijn afscheid aankondigde werd gecreëerd, is geïnspireerd op vuurwerk waarvan Dries getuige was op een Indiaas festival”, aldus Michael Kliger, CEO bij de designerwebshop.

Van Noten zelf omschrijft de laatste lijn als een natuurlijke voortzetting van de jarenlange samenwerking met de webshop. “We concentreerden ons op tweekleurige, geometrische motieven, waardoor een nieuwe benadering van bloemenprints ontstond. We speelden met patronen en kleuren om een ​​reeks losse items en jurken te creëren. Dit eclectische aanbod aan prints en mogelijkheden biedt de mogelijkheid om de verschillende stukken te mixen en matchen voor meer casual of formele outfits”, klinkt in een reactie aan WWD.

De capsulecollectie is vanaf woensdag 24 april exclusief te koop via Mytheresa, op de officiële site van Dries Van Noten en in de winkels van het label.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer