Alec Van Herck (links) en Siebe De Naeyer (rechts).© rr

Wielrennen : Juniores Herenthout 

Siebe De Naeyer is na drie zeges op rij dan toch te kloppen in Herenthout (junioren): “Nieuwe parcours was niet in mijn voordeel”

Herenthout -

De Australiër Hayden Stevens won de junioreswedstrijd in het Stoetersdorp voor Zakari Lognard en Rayhan Shockair. Siebe De Naeyer, de voorbije jaren steevast op het hoogste schavotje in Herenthout, legde beslag op de vierde plaats. “De vorige aankomststrook lag me beter.”

“In tegenstelling tot de voorgaande jaren was het parcours gewijzigd. Zo reden we nu in de tegenovergestelde richting”, blikte Siebe De Naeyer terug. “En dat was niet in mijn voordeel, want de laatste rechte lijn was veel korter. De langere spurten van de voorbije jaren lagen me duidelijk beter. Bovendien moest ik nu van te ver komen.”

En dus werd de renner van het Avia-Rudyco Cycling Team voor het eerst sinds lang verslagen in Herenthout. “Zowel als aspirant als in mijn twee edities bij de nieuwelingen kwam ik hier inderdaad als eerste over de meet. Toen nam er ook niemand deel van het Cannibal Bahrein Victorious jongerenteam. Dat moet zeker ook gezegd worden.”

Winnaar Hayden Stephens van het Cannibal Bahrein Victorious jongerenteam.© rr

De eerstejaarsjunior uit Beerse reed vorige week nog Gent-Wevelgem. “Dat was best een goede leerschool, vooral op gebied van positioneren en de goede lijnen kiezen op de Kemmelberg. Maar het lijkt me logisch dat ik op deze leeftijd nog veel moet leren.”

Alec Van Herck achtste.

Ook Mollenaar Alec Van Herck (Crabbé-Dstny) wist zich in de top tien te plaatsen. “Net als Siebe zat ik in de goede vlucht van zeventien, al had ik het in het begin van de wedstrijd ook al eens geprobeerd om weg te glippen. Dat was onbegonnen werk, maar met een grotere groep lukte dus wel. De samenwerking was goed tijdens de vlucht. Deze achtste plaats stemt me dan ook tevreden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen