© Shutterstock

Huisdier breekt los: dierenbeulen gooien hem met een steen om zijn nek het kanaal in

De brandweer heeft donderdagavond een dode hond uit het kanaal aan de Lombardkade in Rotterdam gehaald. Het dier had een steen om de nek gebonden en was daardoor verdronken. De eigenaar was al enkele dagen op zoek naar zijn geliefde viervoeter.

MiGe, Mrra

Spike, een Amerikaanse Stafford, was enkele dagen eerder losgebroken. De eigenaar ging meteen op zoek. Wanhopig ging hij bij iedereen te rade en hing hij overal posters om zijn lieve viervoeter op te sporen.

Uiteindelijk kwam hij terecht bij de stichting ‘Waar is mijn Angel’, die op zoek gaat naar vermiste honden. Die maakten meteen alles gereed om een zoekactie te starten. Tot ze plotseling hoorden dat Spike uit het kanaal was gehaald. Dood, door verdrinking met een steen om zijn nek.

Nog nooit meegemaakt

De stichting reageert ontdaan. “Zoiets verschrikkelijks hebben we nog nooit eerder meegemaakt. De eigenaar is enorm overstuur”, aldus de organisatie. “Ze zijn alleen maar aan het huilen. Ze hebben sinds zondag amper geslapen en niet gaan werken.”

Volgens de stichting hopen de baasjes dat de dader spijt krijgt en zich aan de politie meldt om gestraft te kunnen worden. De politie is een onderzoek gestart om de dader(s) van deze gruweldaad te vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER