Er komt een tweede kabelskibaan op Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem
Foto: Archief Radio 2

Dilsen-Stokkem geeft vergunning voor 2e kabelskibaan op Terhills Cablepark

De stad Dilsen-Stokkem heeft een vergunning afgeleverd voor de bouw van een 2e kabelskibaan bij Terhills Cablepark. Het waterskipark had 2 jaar geleden ook al een aanvraag ingediend, maar er werd bezwaar ingediend door het Agentschap Natuur en Bos. De plannen zijn nu aangepast en de stad heeft een vergunning afgeleverd onder voorwaarden. 

Het waterskipark Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem wil al langer uitbreiden. "Het park bestaat al meer dan 10 jaar en het is een enorm succes omdat er niet zoveel kabelskibanen zijn in Vlaanderen", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD). "Daarom willen ze een tweede kabelbaan maken om het volk te spreiden voor de veiligheid en ook om beginners een kans te geven om de sport te leren."

Natuur

2 jaar geleden diende het park al een aanvraag in om een 2e skibaan aan te leggen, maar toen kwam er verzet van onder meer het Agentschap Natuur en Bos. "Het Cablepark ligt in recreatiegebied dus er mag wel wat gebeuren op vlak van activiteiten, maar je moet daar wel aandacht hebben voor de natuur", gaat Vandeweerd verder. "Daarom is er vaak overleg met het Agentschap Natuur en Bos geweest. Er is nu een voorwaardelijk gunstig advies gegeven met een aantal voorwaarden, zoals het opleggen van een natuurbeheerplan en dat er niet gebouwd mag worden tijdens het broedseizoen."

De bouw van het nieuwe clubhuis is al gestart, maar de werken voor de 2e waterskibaan mogen pas na het broedseizoen starten. "De werken zullen waarschijnlijk in het najaar starten, zodat de kabelbaan bij het begin van het nieuwe seizoen, in april 2025, klaar kan zijn."

Meest gelezen