Slachtoffer Robert en dochter Patsy reageren teleurgesteld op de uitspraak
Foto: Pieter Van Hecke

OCMW-medewerkster in Kruibeke veroordeeld omdat ze 70.000 euro heeft gestolen van klanten

Een medewerkster van het OCMW in Kruibeke is veroordeeld omdat ze jarenlang geld van klanten gebruikte voor zichzelf. Ze fraudeerde in totaal voor meer dan 70.000 euro.

De vrouw van 48 werkte op de OCMW-dienst die mensen helpt om hun inkomsten en uitgaven beter te regelen. In totaal heeft ze van 20 klanten geld gestolen.Ā 

Ze moest vandaag voor de rechtbank in Dendermonde verschijnen. Die veroordeelde haar tot een gevangenisstraf van 2 jaar met uitstel.Ā  Ze moet dus niet naar de gevangenis als ze zich aan bepaalde voorwaarden houdt. De vrouw moet ook een boete van 4000 euro betalen, en moet haar slachtoffers meer dan 70.000 euro terugbetalen.

Volgens de rechtbank misbruikte de vrouw "het vertrouwen van mensen in kansarmoede". De rechter voegde eraan toe:Ā "De beklaagde gaf de feiten meteen toe en toonde zich bereid om de geleden schade te vergoeden. Ze ging ook enkele jaren in therapie en zocht psychologische begeleiding."

Ze gebruikte het geld van mijn papa voor uitstapjes, kleding en zelfs dure lingerie
Patsy, dochter van 1 van de slachtoffers

Patsy, de dochter van 1 van de slachtoffers, is teleurgesteld. Haar vader krijgt 13.000 euro terug. "Dat is maar een fractie van al het geld dat ze van mijn vader heeft gestolen", reageert Patsy aangeslagen. "Ze gebruikte het geld van mijn papa voor haar eigen persoonlijke aankopen. Ze deed er uitstapjes mee, kocht kleding en zelfs dure lingerie."

Ook papa Robert heeft het moeilijk met de uitspraak. "Ze heeft me jarenlang bestolen en komt er gewoon mee weg."

Samen met hun advocaat zullen Patsy en Robert bekijken of ze in beroep gaan.Ā 

Meest gelezen